Op de stations valt steeds meer te halen dan je trein. Het worden fijnere plekken om even te verblijven, omdat er van alles gebeurt, georganiseerd wordt en te koop is.

Om die ontwikkeling aandacht en lading te geven bedachten we in opdracht van NS Stations het NS StationsLab. Een popup lab in het station waar in samenwerking met stationsbezoekers iets wordt ontwikkeld, gemaakt of onderzocht binnen een bepaald thema. Bij voorkeur levert het voor NS iets op waarmee zij het verblijf op stations nog verder kan veraangenamen.

De eerste editie vond plaats op Amsterdam CS en koppelden we thematisch aan Wetenschap,

waarbij we een samenwerking opzochten met Het Weekend van de Wetenschap, de UVA en de VU. Hun studenten Psychobiologie en Geneeskunde onderzochten 5 dagen lang wat wachten doet met je brein en je hart.

Vanaf de opening door Professor Erik Scherder ging het direct los: ruim 250 stationsbezoekers bezochten het lab en meldden zich aan als proefpersoon, en de media-aandacht ging door het dak met items en artikelen van EenVandaag, RTLnieuws, Het Parool, De Telegraaf, NRC, 3FM, Radio2, Folia en diverse regionale media.

Iedereen blij. En wat ons betreft volgen er snel meer edities, met weer andere leuke thema’s…

NS | StationsLab
NS | StationsLab
NS | StationsLab
Deel dit op: Deel dit op Linkedin Deel dit op Facebook Deel dit op Facebook

Bekijk ook ander werk van Kumpany: